Cognitieve ontwikkeling baby 3 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 3 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

Baby’s van deze leeftijd beginnen geïnteresseerd te raken in speelgoed. Let er hierbij wel op dat het niet in zijn mondje past en er geen dingen vanaf kunnen breken. Speeltjes die nog steeds interessant zijn, zijn fel gekleurd en prikkelen zijn zintuigen. In deze periode zal de baby eerder tegen het speeltje aanmeppen dan het vastpakken. Heel soms zal het hem lukken om het speeltje daadwerkelijk in zijn handjes te houden.

De baby houdt er daarbij van om voorgelezen te worden. Wanneer de ouders dit elke dag volhouden, zal de taalvaardigheid zich sneller ontwikkelen.

Het is verder ook goed om de baby te stimuleren om na te denken. Baby’s hebben een grote hersencapaciteit, het is belangrijk om te zorgen dat ze deze ook benutten. Speelgoed aanbieden die de zintuigen prikkelen en deze op verschillende hoogtes aanbieden zorgt ervoor dat de baby ernaar zal reiken. Verschillende texturen in de speeltjes is interessant voor de baby om te onderzoeken. De baby in de spiegel laten kijken is daarnaast een goede manier om hem bewust te laten worden van zichzelf.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

In deze periode is de baby steeds langer wakker. Hij zal steeds meer herkenning tonen, lachen en kirren en steeds minder huilen.

Motorische ontwikkeling

Met 3 maanden begint de baby meer controle te krijgen over zijn lichaam. De reflexen nemen geleidelijk af en de baby begint steeds meer zelf te bepalen wat hij wil doen. Controle over het hoofd en de … Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby wordt zich meer bewust van wat er om zich heen speelt en hierbij wijzigen tevens zijn reflexen in emoties. Benoem deze emoties naar de baby toe en maak daarbij duidelijk welk gevolg eraan komt… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby 3 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]