Emotionele ontwikkeling baby 3 maanden


De emotionele ontwikkeling van een baby van 3 maanden:

De baby wordt zich meer bewust van wat er om zich heen speelt en hierbij wijzigen tevens zijn reflexen in emoties. Benoem deze emoties naar de baby toe en maak daarbij duidelijk welk gevolg eraan komt. Zeg dit in een zalvende toon en toon daarbij affectie door een innige knuffel.

De baby wil nog vaak geknuffeld en gekieteld worden. De ouders moeten de baby vaak laten zien dat ze van hem houden, zodat hij zich veilig voelt.

De baby wordt in deze periode steeds socialer. Hij houd ervan om naar zijn ouders en vreemden te luisteren en zal als blijk van attentie lachen, gorgelen en kirren. Ook draait hij zich in de richting van de spreker.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

In deze periode is de baby steeds langer wakker. Hij zal steeds meer herkenning tonen, lachen en kirren en steeds minder huilen.

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

Baby’s van deze leeftijd beginnen g… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

Met 3 maanden begint de baby meer controle te krijgen over zijn lichaam. De reflexen nemen geleidelijk af en de baby begint steeds meer zelf te bepalen wat hij wil doen. Controle over het hoofd en de … Meer over motorische ontwikkeling »

Baby 3 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]