Motorische ontwikkeling baby 3 maanden


De motorische ontwikkeling van een baby van 3 maanden:

Met 3 maanden begint de baby meer controle te krijgen over zijn lichaam. De reflexen nemen geleidelijk af en de baby begint steeds meer zelf te bepalen wat hij wil doen. Controle over het hoofd en de oogbewegingen zijn nu ook mogelijk, waardoor hij veel rond zal kijken.

De oogbewegingen kunnen gestimuleerd worden door hem trage bewegingen te laten volgen. Probeer daarbij ook zijn gezichtsveld te vergroten door naar alle hoeken, omhoog en omlaag te bewegen.

Het ontwikkelen van de nekspieren en de lichaamsspanning is in deze periode het belangrijkste. Dit kan gestimuleerd worden door de baby vaak op zijn buik te leggen tijdens het spelen. Laat hem ook af en toe zitten zonder hoofdsteun en stimuleer het omrollen.

De baby begint daarnaast steeds meer te trappelen en met zijn armpjes te zwaaien. Deze trapjes worden ook steeds sterker. Daarnaast kan hij zijn beide handen nu naar elkaar brengen en zijn vingers openen. Dit maakt het mogelijk om speeltjes vast te pakken, al gaat dit nog niet erg makkelijk.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

In deze periode is de baby steeds langer wakker. Hij zal steeds meer herkenning tonen, lachen en kirren en steeds minder huilen.

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

Baby’s van deze leeftijd beginnen g… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby wordt zich meer bewust van wat er om zich heen speelt en hierbij wijzigen tevens zijn reflexen in emoties. Benoem deze emoties naar de baby toe en maak daarbij duidelijk welk gevolg eraan komt… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby 3 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]