Voedingsschema baby 3 maanden


Een voedingsschema bij een baby van 3 maanden:

Het voeden van een baby in het eerste jaar kan door middel van borstvoeding of flesvoeding. Alles wat de baby nodig heeft, haalt hij uit de melk. Het is daarbij aan te raden om nog wat extra vitamines te slikken.

Eerste vaste voedsel

Vanaf 3 maanden is het voor het eerst mogelijk om bijvoeding te geven in de vorm van fruit. Dit is echter nog niet noodzakelijk, dus wanneer het kind mogelijk voedselallergie heeft, wacht hier dan mee tot 6 maanden.

Reken erop dat het eerste vaste voedselhapje een kliederboel wordt. Het is hartstikke moeilijk voor de baby om opeens van een lepeltje te moeten eten. Maar onthoudt: oefening baart kunst.

De smaken zijn daarnaast ook allemaal nieuw en gek. Een milde smaak zoals peer, perzik of banaan is goed om mee te beginnen. Geef elke smaak drie keer achter elkaar, voordat een nieuwe smaak aangereikt wordt.

Speciale aanbieding


Borstvoeding

Het kindje heeft nu geleidelijk aan minder borstvoeding nodig. Het geven van 5 a 6 keer borstvoeding zou nu genoeg moeten zijn. Het innemen van vitamine K & D is nog steeds aan te raden.

Flesvoeding

De hoeveelheid flesvoeding kan nu afgebouwd worden naar 5 a 6 flesjes. Wanneer het flesje 130 tot 180 ml bevat zijn 5 flesjes voldoende. Bij een flesje van 110 tot 150 ml is het nodig om 6 flesjes te geven.

Meer over voedingsschema's

Meer weten over babyvoedingsschema's? Lees hier meer over het voedingsschema baby 3 maanden. Een compleet schema met de voedingsschema's van de diverse maanden is te downloaden via de site Baby Voedingsschema.
Baby 3 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]